Watershed Lazy Listeners

30 augustus 2018

In 2018 organiseert Watershed, broedplaats voor schrijvend talent, voor de tweede keer een literaire live-avond in het Parktheater in Eindhoven waar jonge schrijvers samen met bekende auteurs het podium beklimmen. Binnen het thema 'Het spijt me' verzorgen zij een avond vol pakkende performances, spannende soundscapes en live readings. 

58924.watershed_-_lazy_listeners.jpg

HET SPIJT ME
Een literaire avond over de (on)zin van sorry

Hoe ouder je wordt, hoe vaker je je excuses aanbiedt. Sorry, mag ik er even langs. Sorry, zo bedoelde ik het niet. Sorry, maar dat zie je echt helemaal verkeerd. Sorry, dat had ik niet mogen doen.

Maar wat betekent het eigenlijk, ‘sorry’ zeggen? Lost het iets op? Wat verlangen we van de ander als we willen dat hij of zij excuses aanbiedt? Waar zijn we naar op zoek als we iemand vragen ons te vergeven? Dekt een verontschuldiging de lading eigenlijk wel? Hoe construeren we welgemeende spijtbetuigingen in een wereld die overvloed raakt met sorry’s?

Tijdens de tweede editie van de literaire avond Lazy Listeners is dat precies wat we gaan onderzoeken. Zou ons leven er nu anders uitzien als we, toen we op dat ene feestje voordrongen bij de wc’s, nog even snel ‘sorry, ik kon het niet meer ophouden’ hadden geroepen? Of, in een serieuzer geval: hoe zouden we nu naar de mensheid kijken als die ene persoon op dat ene moment zijn oprechte excuses had aangeboden?

We hebben toffe schrijvers en muzikanten die vanuit alle mogelijke perspectieven op het onderwerp in zullen gaan.

Zo zijn er literaire performances van Simon(e) van Saarloos, Dean Bowen, Vamba Sherif en OlaveNduwanje en Jonathan Griffioen. En de muzikale omlijsting is in handen van hiphop artiest Akwasi, zangeres Roosbeef en componist en muzikant David O’Dowda. Ook wordt er tijdens de avond een exclusief voorproefje gegeven van de podcast ‘The anatomy of sorry’ die Simon(e) van Saarloos in samenwerking met Watershed maakte.


Meer informatie: 
Datum: 30 augustus 2018
Locatie: Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1, Eindhoven
Tijd:  19.30 uur
Tickets: Early Bird tickets t/m 31 juli 2018: € 22, erna €27,50
Website