Tilt Festival

10 maart 2018 - 17 maart 2018

Wat hou je geheim en wat gaat de openbaarheid in? Waar ligt de grens tussen fictie en waarheid? En verschuift die? Tilt brengt literatuur in pashokjes, maakt samen met marktbezoekers gedichten en ondervraagt auteurs over waar voor hen de grens ligt tussen privé en openbaar. Tilt Festival is een boekenbal vol performances, muziek, vunzige video’s en schrijvers, vooral veel schrijvers. Om 20.00 uur stipt openen we de avond spectaculair en vervolgens gaan we met pure literatuur door tot in de vroege uurtjes. 

52409.tilt_festival.jpg

Toen vorig jaar Griet Op de Beeck in DWDD aan Matthijs van Nieuwkerk een zeer intiem geheim openbaarde, volgden felle discussies in het Tilt-team. Is het nodig dat een auteur in het openbaar haar privéleven deelt? Waarom lezen we niet gewoon haar boek?

Ook in ons dagelijks leven is het thema privé alomtegenwoordig. We delen onze successen, teleurstellingen en privéfoto’s op Twitter en Facebook, maar meer en meer mensen zetten hier vraagtekens bij. Omdat we er niet over uitgepraat raakten, besloten we het Tiltfestival dit jaar geheel in het teken van privé te zetten. Wat hou je geheim en wat gaat de openbaarheid in? Waar ligt de grens tussen fictie en waarheid? En verschuift die?

Tilt brengt literatuur in pashokjes, maakt samen met marktbezoekers gedichten en ondervraagt auteurs over waar voor hen de grens ligt tussen privé en openbaar. Lieke Marsman zal als Writer in Residence de stad in beeld brengen. En Tilt geeft een feest in Theater De NWE Vorst: vier zalen vol verhalen, muziek, interviews, talent, crossovers, humor en dans. En mocht je incognito willen: dat kan….we onthullen nog hoe…

Line up
Micha Wertheim presenteert Echt gebeurd
Jaap Robben geeft zijn eerste woorden bloot - Primeur! voor het eerst draagt hij voor uit nog niet uitgegeven werk
Lieke Marsman treedt op met I am Oak
Henk van Straaten over zijn echtscheiding
Sabrina Starke geeft een intiem concert
Onias Landveld brengt een speciaal openingsgedicht
Hausmacher breekt de tent af
Hanneke Hendrix & Elfie Tromp spreken over de persoonlijke relatie met hun literair redacteur
Martijn Neggers en Jeroen Kant brengen oer-Brabantse literatuur en muziek
Dirty Dancing met DJ St. Paul
en vele anderen

Meer informatie
Datum: 10 tot en met 17 maart
Locatie: Theater de Nieuwe Vorst, Willem II Straat 49, 5038 BD Tilburg
Kaarten: Voor 11, 16 en 17 maart zijn kaarten verkrijgbaar via deze link.