PRAISE BE MARGARET ATWOOD & de opkomst van de feministische dystopie

11 september 2019

In De Balie duiken we op 11 september met schrijvers en kunstenaars in de wereld van Margaret Atwood. Wat maakt het werk van Margaret Atwood zo actueel? En wat is de kracht van haar speculatieve fictie? Met lezingen en verhalen van o.a. Atwood-liefhebbers Marja Pruis en Hannah van Wieringen.

64722.9789044641882_front.jpg

Op 79-jarige leeftijd is de Canadese schrijver Margaret Atwood een wereldwijde sensatie. Op 10 september verschijnt, 34 jaar na de publicatie van haar meest beroemde boek The Handmaid’s Tale, het langverwachte vervolg The Testaments. In De Balie duiken we de dag erna met schrijvers en kunstenaars in de wereld van Margaret Atwood. 

Ruim dertig jaar geleden, in 1985, schreef Margaret Atwood het boek The Handmaid’s Tale: een verhaal over een dystopische wereld waarin de weinige vruchtbare vrouwen door de machthebbers gebruikt worden als dienstmaagden. In 2019 zijn The Handmaid’s Tale en Margaret Atwood een cultureel fenomeen, een symbool voor vrouwenrechten en een protest tegen onderdrukking. Er worden wereldwijd miljoenen exemplaren van haar boeken gekocht, de op haar boek gebaseerde tv-serie won een Emmy, en Margaret Atwood werd door The New Yorker uitgeroepen tot de ‘profeet van de dystopie’. In De Balie onderzoeken we haar impact in de hedendaagse maatschappij. Hoe verhoudt haar werk zich tot een nieuwe generatie feministen?


Meer informatie:
Datum/tijd: woensdag 11 september 2019, 20.00 uur
Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Website
Tickets à €10,50 hier te koop