Poetry International Festival Rotterdam

29 mei 2018 - 03 juni 2018

Op dinsdag 29 mei opent het 49e Poetry International Festival in de Rotterdamse Schouwburg. Aansluitend vindt het festival plaats tot en met zondag 3 juni.

55333.poin00.jpg

Voor de negenenveertigste keer haalt Poetry International de beste dichters uit alle windstreken naar Rotterdam. De festivaldichters van het 49e PIFR zijn jonger dan ooit en mengen zich met hun gedichten in menig actuele discussie. Of het nou gaat over ecologie en duurzaamheid, racisme, diversiteit en gender, over politiek, waar de waanzin soms regeert, of over maatschappij-ontwrichtend geweld. Amerikaanse dichters als Patricia Lockwood en Danez Smith, de Spaanse Sonia Bueno, de Mexicanen Alí Calderón en Dolores Dorantes of de Russische Maria Stepanova laten het achterste van hun tong zien met strijdbare, uitdagende poëzie.

Naast gedichten in uiteenlopende talen brengt het festival een randprogramma met film, muziek, interviews, themabijeenkomsten en masterclasses. Een reis langs verre culturen met de kunst van het woord als brandstof. Iedereen is uitgenodigd op het jaarlijkse feest van de poëzie. 

Meer informatie:
Datum: 29 mei t/m 3 juni
Locatie: Verschillende locaties in Rotterdam, onder andere in de Schouwburg, Theater Rotterdam locatie Witte de With en de Kunsthal
Kaartverkoop: Dagkaarten zijn te koop vanaf 12,50 euro, passe-partouts voor 45,- euro. Klik hier voor meer informatie