Parelduikermiddag

30 maart 2019

Kom op zaterdag 30 maart, de laatste dag van de Boekenweek, naar de jaarlijkse Parelduikermiddag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade (Theaterzaal).

62994.p528.jpg

De Parelduiker is een tijdschrift over schrijvers en literatuur. Op een toegankelijke, niet-academische manier doet het verslag van enerverende, vaak amusante speurtochten naar de verborgen schatten van onze literatuurgeschiedenis. Onder het mom van het aan Multatuli ontleende motto ‘Een parelduiker vreest den modder niet’ belichten de medewerkers aan dit blad niet alleen de verborgen zijde van bekende auteurs, maar halen zij ook vergeten schrijvers boven water. Jaarlijks organiseert het blad een middag met interessante sprekers, voor iedereen die in oudere en hedendaaagse literatuur is geïnteresseerd. 

Bart Slijper, biograaf van J.C. Bloem en Willem Kloos, zal vertellen over de biografie van M. Nijhoff waar hij aan werkt.

Petra Teunissen, biografe van Clare Lennart, spreekt over Frans Coenen en #MeToo (literaire relaties in het interbellum).

Elisabeth Tonnard leest voor uit haar debuutbundel Voor het ideaal, lees de schaal. 

Toegang vrij en na afloop een gratis drankje, aangeboden door de Vrienden van De Parelduiker.

 

Meer informatie: 
Datum/tijd: zaterdag 30 maart 2019 om 16 uur
Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade
             Theaterzaal, 7de verdieping
Meld u voor de zekerheid aan via de agenda van de OBA