Nijmeegs Boekenfeest

23 maart 2019

In het eerste weekend van de Boekenweek, op zaterdag 23 maart, vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats in de Vereeniging. Tientallen schrijvers, dichters, journalisten, tekenaars, muzikanten, drag queens, filosofen, acteurs en dj’s reizen af naar Nijmegen voor de moeder aller Boekenfeesten!

 

64013.cq5dam.web.384.614 (2).jpeg

Jan Siebelink, Francine Oomen, Marja Pruis, Bregje Hofstede, Els Kloek, Hanneke Hendrix en Saskia de Coster worden geïnterviewd. Er zijn voordrachten en performances van onder meer Joke van Leeuwen, de nieuwe stadsdichter, Maud Vanhauwaert, Rebekka de Wit en Jordi Lammers, de winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs. Veronica Vasterling presenteert namens Radboud Reflects een ode aan vrouwelijke denkers. Docenten van de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit geven minicolleges. Op Ruwe Planken presenteert yo mama’-grappen in een nieuw literair jasje. Uiteraard staan ook veel van onze talenten op het podium, zoals Elske van Lonkhuyzen, Merel van Slobbe, Yentl van Stokkum en Bob Vandenbroeck. De avond wordt afgesloten met een heuse Dichters & Drags-show, gevolgd door een spetterend feestje onder leiding van dj’s Hizzl & Schmerig.

Het thema van de Boekenweek 2019 zal niemand zijn ontgaan: ‘de moeder de vrouw’. Een gedicht van Martinus Nijhoff, een hokje, een heet hangijzer. Vanavond komt dit thema in de breedste zin van het woord aan bod: vrouwen uit de wereldgeschiedenis, lofzangen op moeders, seksualiteit en gender in de kunsten en de maatschappij, de keerzijden van het ouderschap en het gevaar van vooroordelen.

Meer informatie:
Datum & tijd: 23 maart 2019, 20.00 tot 3.00 uur 
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2D, Nijmegen 
Tickets hier verkrijgbaar à € 17,50 
Website