Nijmeegs Boekenfeest

10 maart 2018

Op zaterdag 10 maart vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten  ̶  onder wie Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Christine Otten  ̶  reizen af naar Nijmegen om hun groene licht te laten schijnen over het thema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

52452.StudioSchulteSchultz 2017  (4 of 19).jpg

het Nijmeegs Boekenfeest vindt plaats in het eerste weekend van de Boekenweek. De avond wordt geopend door stadsdichter Amal KaramJan Terlouw brengt een ode aan de natuur. Hanna Bervoets en Lieke Marsman gaan onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over de natuur van de mens, en de rol van de mens in literatuur. Bioloog en Eendenman Kees Moeliker vertelt over het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Zonder muziek geen Boekenfeest. En zonder poppromotor Willem Venema een stuk minder muziek in Nijmegen. Afgelopen maand verscheen Volgens Willem. Een onbeschofte geschiedenis van rock in Nederland, geschreven door Yaël Vinckx.

Daarnaast zijn er voordrachten van onder meer Christine OttenMaartje SmitsEva Meijer en Wout Waanders. Radboud Reflects gaat in op het belang en het geheime leven van planten. Vier docenten van de Radboud Universiteit spreken over de rol van natuur in de literatuur. Op Ruwe Planken schreef een wedstrijd uit: schrijf je eigen bovennatuurdocumentaire. Vanavond dragen de drie beste inzenders voor en wordt de winnaar gekozen. Muziek is er van de Nijmeegse worldbeat-formatie Thaïti en dj-collectief De tropen.

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost I Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.

HET NIJMEEGS BOEKENFEEST
Datum: zaterdag 10 maart 2018
Locatie: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Aanvang: 20:00u, deuren open: 19:30u
Entree: €17,50 / €15,- (biebpas) / €10,- (CJP/student)
Meer info: www.nijmeegsboekenfeest.nl
Voorverkoop: via www.nijmeegsboekenfeest.nl en bij de kassa’s van Dekker v.d. Vegt, de Stadsschouwburg en alle vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid.