Literaire wandeling 'Lopen in Luiletterland'

29 maart 2019

Op vrijdagmiddag 29 maart gaat uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig literair met Wim Huijser aan de wandel. We lopen de fraaie Trage Tocht Neerijnen die is opgenomen in de gids 'Wandelen door oneindig laagland'. De wandeling start vanuit het Stroomhuis in Neerijnen en is ongeveer 10 kilometer lang.

63996.unnamed (66).jpg

Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan

Wie kent ze niet? De eerste regels van het gedicht 'Herinnering aan Holland' van H. Marsman. Het rivierenland inspireerde vele Nederlandse dichters, waaronder ook Martinus Nijhoff die het gedicht 'De moeder de vrouw' schreef over de Waalbrug bij Zaltbommel en dat werd het thema voor de Boekenweek van 2019. Schrijver/publicist Wim Huijser verzamelde gedichten over de Nederlandse rivieren en stelde er een omvangrijke bloemlezing mee samen. Op 21 maart verschijnt bij Uitgeverij Rainbow een bloemlezing van zijn hand: Langs brede rivieren.

Loop mee met Wim Huijser in Luiletterland
Op vrijdagmiddag 29 maart gaan we literair met Wim Huijser aan de wandel. We lopen een mooie route rondom het Gelderse Neerijnen en al wandelend zal Wim de wandelaars literair gaan onderhouden. Hij vertelt over de kastelen die we passeren, leest voor uit de roman Strikt van Minke Douwesz, beschrijft de relatie tussen de rivieren en poëzie, schetst de dreiging van de rivier, het dijkleger, dijkverzwaringen en wat er verder nog passeert. 

Meer informatie:
Datum/tijd: 29 maart 2019, 13.30 uur
Startpunt: Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1, Neerijnen
Bekijk hier de route
Kosten: € 22,50 incl. koffie, hapje/drankje, en een exemplaar van de gids Wandelen door oneindig laagland 
Online aanmelden verplicht