Kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia van het lezen

18 november 2017 - 05 maart 2018

Onder de naam Huis van het boek organiseert Museum Meermanno samen met de Koninklijke Bibliotheek vanaf 18 november de tentoonstelling ‘Laboratorium van het lezen’. Op boekgebied is het nu een spannende tijd met veel experimenten.

meermanno_lezen.jpg

In de tentoonstelling met twintig intrigerende installaties van o.a. de beroemde Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge en de zeer omvangrijke gedrukte versie van de Nederlandse Wikipedia van de Amerikaanse kunstenaar Michael Mandiberg staan we in het proeflokaal van het lezen. Je mobieltje tovert de hoofdpersoon van het verhaal in 3d in je eigen kamer, gedrukte dialogen worden in een intieme ruimte aan je voorgelezen, het doorbladeren van een boek gaat in een film in een moordtempo. Lezen is steeds meer ook kijken en in feite lezen meerdere zintuigen met je mee. Hoe werkt lezen eigenlijk? Hoe bijzonder is bladeren in een boek? Welke soorten van lezen zijn er nu papier en scherm met elkaar praten? Zijn tekst en beeld aanvullend of juist tegenpolen?

In de tentoonstelling is van alles te doen en te zien en intussen denk je na over de vraag: wat is de toekomst van het lezen?

Meer informatie
Looptijd tentoonstelling: 18 november 2017 tot en met 5 maart 2018
Locatie: Museum Meermanno, Prinsessegracht 30, 2514 AP Den Haag
Contact: 070-3462700
Entree: Gratis toegang voor: Kinderen t/m 12 jaar; Museumkaart/Vrienden/ICOM'Leden Vereniging Rembrandt
Volwassenen vanaf 19 jaar € 9,50; Studenten en Jeugd 13 t/m 18 jaar € 4,75; CJP/Ooievaarspas/Uitpas € 4,75