KORT. Een avond vol verhalen

02 december 2014 Op 2 december 2014, organiseert iStoires samen met de Gentse boekhandel Limerick een avond vol korte verhalen in de Vooruit in Gent. Op die avond zal oprichtster ianka fleerackers het label officieel voorstellen. Alle aanwezigen krijgen bij hun toegangsticket een iStoires-uitgave.
141201161648.Kort.festival.resized.2880x2880_cropped-19-463-407--2--3

Boekhandel Limerick hield vorig jaar de eerste editie van KORT. Toen vertelde fleerackers al over het net gelanceerde online verhalenplatform. Met deze tweede editie staat iStoires mee aan het roer én met drie uitgaven in haar fonds. Eerder dit jaar werkte het label al samen met kunstenfestival Watou en MAfestival in Brugge. Nieuwe samenwerkingen staan op de agenda.

 

Het programma van KORT.

Limerick en iStoires hebben een programma samengesteld waarin nationale en internationale auteurs van korte verhalen uit hun oogst van het afgelopen jaar komen voorlezen.

 

Annelies Verbeke komt haar growfunding project Halfway, dat ze samen met fotograaf Kurt Deruyter uitwerkt, voorstellen. De Nederlandse Marte Kaan komt uit India overgevlogen om uit haar bundel Saboteur voor te lezen, Thomas Heerma van Voss, ook een Nederlander, brengt een verhaal uit De derde persoon en de Amerikaan Donald Ray Pollock komt voorlezen uit Knockemstiff, zijn bundel die net in Nederlandse vertaling uitgebracht is door Karaat.

 

Ook met de muziek kiest KORT. voor wereldklasse van eigen bodem met Steven De Bruyn van The Rhythm Junks. De Bruyn gaat met zijn mondharmonica in duet met Gents stadsdichter David Troch. Schrijver Ton Rozeman, ianka fleerackers en Steven De Bruyn sluiten de avond af met een lofrede aan dé korteverhalenschrijver Raymond Carver.

 

Meer info:

- istoires.com

- kortverhalenfestival.be

Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Datum: 2 december 2014

Tijd: 20.00-22.30 uur

Toegang: € 15,-