Kinderboekenfestival

27 mei 2018

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de tweede editie van Het Mooie Kinderboekenfestival.

52573.Affiche_Kinderboekenfestival_2018.jpg

Tijdens dit festival op zondag 27 mei in de Amsterdamse Tolhuistuin kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in verschillende fantasiewerelden. De eerste editie van het festival in 2017 was uitverkocht. Gastcuratoren zijn dit jaar Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen.

Het wordt een vrolijke beestenboel in de Tolhuistuin, met de échte boerderijdieren van Boer Boris, maar ook minder aaibare dieren als spinnen en slangen uit Ben niet bang voor de wilde dieren. Schone kleren zijn niet gegarandeerd, want er komen heel, heel, heel vieze activiteiten bij Heel heel heel vies boek en Pretpark de Poepfabriek. En er is muziek, van Diereliereliedjes tot Jazz voor kinderen! Met een levendig programma geleid door auteurs (o.a Brian Elstak, Edward van de Vendel, Marit Törnqvist, Annet Schaap en Ted van Lieshout), illustratoren, acteurs en voorlezers is er voor kinderen genoeg te beleven, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet.

Hans en Monique Hagen, bekend van onder meer de succesvolle dichtbundels Jij bent de liefste en Nooit denk ik aan niets, kozen de boeken die centraal staan tijdens het festival. De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso en mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Stadsdeel Noord en de Fiep Westendorp Foundation. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Fleur van der Weel.

Meer informatie
Datum: zondag 27 mei
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam.
Toegang: kaarten à € 7,50 zijn nu in de voorverkoop op www.kinderboekenfestival.nl.