Independent Bookstore Day

25 mei 2019

Op zaterdag 25 mei 2019 vindt de derde editie van Independent Bookstore Day plaats. In boekhandels door het hele land worden zeer uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Auteurs en docenten debatteren in Utrecht over de ontlezing onder jongeren en de invloed van Netflix. Voor één dag zijn speciale uitgaves, al dan niet met korting, te verkrijgen. Boekhandels verhogen de leefbaarheid van hun buurt en functioneren als sociale ontmoetingsplaats (Bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek), een extra reden voor een feestelijke dag.

64309.unnamed_(3).png

Bijna tweehonderd boekhandels, verspreid over het hele land, nemen deel aan Independent Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Van Maartje Wortel tot Bert Wagendorp; van illustrator Floor Rieder tot kinderboekenschrijver Ted van Lieshout; van taalkunstenaar Diggy Dex tot cabaretier Emilio Guzman. Bovendien rijden er vijftien ‘surprise’ dichters in vijf auto’s langs boekhandels door het hele land. Op www.bookstoreday.nl vindt u vanaf 10 mei een overzicht van de activiteiten per deelnemende boekhandel.

Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om zeventig exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, van onder anderen Brett Easton Ellis (speciaal vervroegd op deze dag te krijgen), A.F.Th. van der Heijden (een exclusieve uitgave), Levi Weemoedt, Esther Verhoef en Yotam Ottolenghi (gesigneerde boeken), Maarten Biesheuvels Verhalen uit het gekkenhuis (in een luxe editie) en de luxe boxset Neerlands Hoop in Bange Dagen (zeer scherp in prijs verlaagd).

Independent Bookstore Day is bedoeld voor alle onafhankelijke boekwinkels en wordt georganiseerd door Libris in samenwerking met schrijver Yaël Vinckx en ondersteund door de Stichting CPNB.