ILFU Book Talk met Michael Ondaatje

20 april 2019

Op zaterdag 20 april komt de wereldberoemde auteur Michael Ondaatje naar Utrecht voor de eerste ILFU Book Talk om te vertellen over zijn meest recente roman Warlight. Deze achtste roman van Ondaatje verscheen in 2018 in de Nederlandse vertaling als Blindganger (Uitgeverij Nieuw Amsterdam). De Canadese auteur, bekend van onder meer The English Patient, zal geïnterviewd worden over zijn roman in een speciaal middagprogramma in TivoliVredenburg.

62857.763 (1).jpeg

Michael Ondaatje heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan bestaande uit poëzie, scenario’s en non-fictie maar hij is het meest bekend geworden door zijn romans. Zijn bekendste werk, The English Patient, werd in 2018 bekroond met de Golden Man Booker Prize voor het beste fictiewerk van de afgelopen vijftig jaar. Ook werd de roman zeer succesvol verfilmd met Juliette Binoche, Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen. De film ontving maar liefst negen Oscars.

In zijn nieuwste roman Blindganger volgen we Nathaniel door een naoorlogs Londen. Hij probeert van de puzzelstukjes van zijn moeders leven een geheel te maken om er zo achter te komen waarom hij ouderloos opgroeit omringd door duistere figuren.

De Volkskrant: 'Warlight is een tergend mooie evenknie van Ondaatjes grootste succes, The English Patient.'

De Groene Amsterdammer over Blindganger: 'Blindganger sluit het meest aan op Ondaatjes beroemde roman The English Patient (1992), omdat beide vertellingen spelen in een mistige spionagewereld.'…  'Blindganger speelt zich af in de marge van Britse spionagekringen in het Londen van vlak na de Tweede Wereldoorlog, hoewel de oorlog na 1945 ondergronds koud en minder koud doorwoekert.'

Lancering ILFU Book Talks
In vervolg op het succesvolle International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat plaatsvond in september 2018 zal het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe ILFU-evenementen presenteren. In de ILFU Book Talks worden internationaal geroemde schrijvers geïnterviewd. Met deze allereerste ILFU Book Talk trappen we dus af met niemand minder dan Michael Ondaatje.

Datum: zaterdag 20 april
Aanvang 15.00 uur
Toegang: € 15, voor Literatuurhuisvrienden gratis
Tickets te koop op de  website