Festival Sjiek

21 januari 2018

Op zondag 21 januari 2018 van 11.00 tot 18.00 uur vindt in de ECI Cultuurfabriek te Roermond Festival Sjiek plaats. Een gratis toegankelijk festival waarin het geschreven, gesproken en gezongen Limburgse én Nederlandse woord centraal staat in optredens, interviews en workshops.

bijlage_pb_talep_-_logo_sjiek.jpg

Zo is er muziek van bijvoorbeeld singer-songwriter Stephanie Struijk (ook wel bekend als Stevie Ann), het Frans Pollux Trio, de funkrockband Moeders Mooiste en het Limburgs Fanfare Orkest in samenwerking met de zangeressen Linda Zijlmans, Maud Wilms en Dyanne Sleijpen. In de theaterzaal van de ECI Cultuurfabriek is onder andere het stuk Ich bau dir ein Schloss van Toneelgroep Maastricht te zien. Ook zijn er workshops van onder meer Stephanie Struijk (liedjes schrijven) en MadLipz Parkstad.

Tijdens Festival Sjiek wordt ook de winnaar van de Sjiek Literatuurprijs bekend gemaakt. De prijs wordt door de jury, bestaande uit Daan Doesborgh, Jolien Linssen en Pierre Bakkes, toegekend aan een recent verschenen, Nederlandstalige roman die een link heeft met Limburg. Diverse schrijvers, zoals Wil Boesten, Govert Derix, Ton van Reen, Willem Kurstjens, Frans Budé, Colla Bemelmans, Ger Bertholet en Octavie Wolters, worden tijdens Festival Sjiek geïnterviewd en/of dragen voor uit eigen werk.

Het volledige programma van Festival Sjiek en de genomineerden voor de Sjiek Literatuurprijs staan binnenkort op www.festivalsjiek.nl.

Meer informatie
Datum: zondag 21 januari
Tijd: 11.00 - 18.00 uur
Locatie: ECI Cultuurfabriek, CI 13, 6041 MA Roermond