De Leesclub van Alles LIVE: 'Zondagskind' van Judith Visser

12 november 2018

Judith Visser schreef de aangrijpende roman Zondagskind over haar bijzondere jeugd als kind met het syndroom van Asperger. Op maandag 12 november (Rotterdam) praten we bij DLVAlive over het boek van Judith Visser, over autisme bij kinderen en met name bij meisjes, en over hoe het onderwijs werkt.

60245.image001 (2).jpg

We lezen hoe Vissers alterego Jasmijn Vink opgroeit en voortdurend het idee heeft dat ze tekortschiet en anders is dan andere kinderen. 'Zondagskind is bovenal een prachtige Bildungsroman. Het boek zal ongetwijfeld voor ouders en hopelijk ook voor veel docenten een handboek worden hoe met kinderen om te gaan die autistisch zijn en in dit geval Asperger hebben. Zelf bracht Visser enkele jaren geleden naar buiten dat zij ook Asperger heeft, wat vooral bij meisjes vaak niet wordt onderkend of wordt genegeerd. Maar nog belangrijker is dat het boek kinderen autisme zal helpen leren hoe ze hun weg in het leven kunnen vinden.' Roeland Dobbelaer in zijn recensie op DLVA.

Op maandag 12 november bij DLVAlive in Rotterdam is de schrijver van Zondagskind Judith Visser zelf onze gast.

Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur DLVA, modereert de avond. NB: om de avonden bij te wonen is het niet noodzakelijk om het boek vooraf te lezen.

Meer informatie:
DLVAlive Rotterdam - 12 november 2018
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Locatie: Leeszaal Rotterdam West, Rijnhoutplein 3, 3014 TZ Rotterdam
-       Entree: €11,50 (incl. 2 drankjes)
-       Entree studenten: € 6,50 (incl. 2 drankjes)
-       Boek: Zondagskind van Judith Visser                                    
-       Gast: Judith Visser
-       Moderator: Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur DLVA
-       Einde avond: rond 22.00 uur

Meer informatie en kaarten bestellen: deleesclubvanalles.nl/dlva-live/

--

Over De Leesclub van Alles
De Leesclub van Alles publiceert dagelijks nieuwe recensies over nieuwe en oudere boeken, met uiteenlopende onderwerpen. We hebben de ambitie om een van de grootste boekensites in het Nederlandse taalgebied te worden, waar mensen terecht kunnen voor kritische beschouwingen over ‘alle’ soorten boeken. Hiermee willen we een belangrijke stimulans geven aan het lezen van boeken in Nederland en Vlaanderen. Op onze leesclubavonden geeft een deskundige (schrijver, vertaler of wetenschapper) een inleiding waarna er gelegenheid is voor het publiek om vragen te stellen en de eigen ideeën over het besproken boek te toetsen en te delen.