De Dag van de Bellettrie

08 december 2017

Op vrijdag 8 december organiseert de Sectie Letterkundigen van de Auteursbond voor het eerst De Dag van de Bellettrie. Met o.a. Marcel van Driel, Marieke Nijkamp, Gideon Samson en Alma Mathijsen. De presentatie is in handen van Ellen Deckwitz.

schoonschrift-300x138.jpg

Een dag voor schrijvers, door schrijvers, met als rode draad: hoe leuk of hoe verschrikkelijk is ons vak? In korte presentaties van max tien minuten geven vijf collega’s een kijkje in de keuken. Het zal die middag gaan over discipline, bij- her- of omscholing, innerlijke noodzaak, promoten van eigen werk, eureka momenten maar ook ‘bloopers’ en hoe daarmee om te gaan.

Na een korte pauze, gaan de luisteraars aan vijf tafels zitten. Daarlangs rouleren de sprekers en zal er tien minuten lang gelegenheid zijn vragen te beantwoorden. Elke tien minuten dus een changement van tafel en spreker.

Na een wat langere pauze worden in een andere ruimte het Charlotte Köhler stipendium voor jeugdboeken en de Charlotte Köhler prijs voor poëzie uitgereikt. Ook daarvoor is iedereen uitgenodigd. Met borrel na afloop!

Programma
13.30: Inloop
14.00: Start middagprogramma
16.00: Pauze
16.30: Uitreiking Charlotte Köhler Prijs en Stipendium
17.30: Borrel

Meer informatie
Datum: vrijdag 8 december
Tijd: 13.30 - 17.30 uur
Locatie: Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam
Aanmelden kan via deze link