Barts BoekenClub met Marita Mathijsen en Maarten van Rossem

27 februari 2019

Op woensdagavond 27 februari ontvangt Bart Gielen in Barts BoekenClub Marita Mathijsen en Maarten van Rossem. 

 

 

62812.full Poster BBC 27 februari  2019.jpg

Emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde Marita Mathijsen is te gast naar aanleiding van haar omvangrijke biografie Jacob van Lennep. Een bezielde schavuit. Jacob van Lennep (1802-1868) was gangmaker, spotter, uitgever, advocaat, productieve schrijver, vrouwenliefhebber en een groots visionair: zo dankt Amsterdam de waterleiding aan hem en was hij betrokken bij de plannen voor het Amstel Hotel en het Rijksmuseum. In gesprek over deze getalenteerde en veelzijdige man die de moed had onconventioneel te zijn in een tijd waarin dat niet gangbaar was.

Historicus en eveneens emeritus hoogleraar Maarten van Rossem geeft zijn kijk op Wat is geluk? Er zijn tijdschriften die geheel gericht zijn op beleving van geluk en er wordt omvangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de samenstellende delen van geluk. Desondanks schijnt niemand precies te weten wat geluk is. Wat is geluk? is een persoonlijk getinte zoektocht, waarin Maarten van Rossem eveneens reflecteert op zijn eigen leven.

Met verder live muziek door En Vrac en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Er is boekverkoop tijdens de pauze en na afloop. 


Barts Boekenclub start om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 22.45u.
Het vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam.
Kaartjes zijn te bestellen via deze link
Voor meer informatie www.bartsboekenclub.nl