Barts BoekenClub: Jan Brokken en Saskia Noort

30 januari 2019

Op woensdagavond 30 januari zullen Jan Brokken en Martine de Jong aanwezig zijn in Barts BoekenClub.

 

61650.full Poster BBC 30 januari  2019 (1).jpg

Meesterverteller Jan Brokken is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek De rechtvaardigen. Hierin vertelt hij het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal over Jan Zwartendijk. Als Nederlandse consul in Litouwen bedacht hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een ingenieus en gewaagd plan om gevluchte Poolse joden te redden uit de handen van de nazi’s. Door middel van een uitreisvisum naar Curaçao wisten duizenden de oorlog te overleven. 

Martine de Jong vertelt over haar nieuwe roman De aanloopman. Het verhaal gaat over Johanna. Als vijftiger woont zij moederziel alleen op het Groningse platteland. Totdat opeens de onbekende Kasper aanklopt. Hem binnenlaten heeft vérstrekkende gevolgen. De aanloopman is een magisch-realistische roman en gaat over het oplossingsvermogen van mensen die in complexe en problematische situaties terechtkomen. En dat allemaal in een omgeving vol mysterieuze insecten, waarbij een duistere rol is weggelegd voor de aardgasbel. 

Er is live muziek door de BBC Huisband EN VRAC en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Meer informatie:
Datum: 30 januari 2018, 20.30-ca. 22.45 uur.
Locatie: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
Tickets: €12,50, hier verkrijgbaar