Barts BoekenClub

22 februari 2017

Bart Gielen ontvangt op woensdagavond 22 februari (20.30u) in het Betty Asfalt Complex: Aron Brouwer, Marthijn Wouters & A.N. Ryst. Een avond met een anti-held & met verhalen uit het aardse paradijs. En verder: Live muziek & Hebban Proza Pitch

barts boekenclub 220217.jpg

Hij wordt gezien als een voorvechter van tolerantie, gewetensvrijheid en alles wat Nederlands is, strijdend tegen de machtsbeluste Spaanse koning. Althans, dat is het beeld dat veel Nederlanders nog steeds hebben van Willem van Oranje. Aron Brouwer en Marthijn Wouters zijn te gast naar aanleiding van hun boek Willem van Oranje. De opportunistische Vader des Vaderland (Nieuw Amsterdam). Hierin concluderen zij dat van deze heldenstatus niets overblijft. Sterker nog: Willem van Oranje was een opportunist met dictatoriale trekjes. Is hier wel sprake van historische correctie? In gesprek hierover met Aron en Marthijn.  

Gelauwerd schrijver A.N. Ryst - pseudoniem van Daan Remmerts de Vries, bekend als kinderboekenschrijver en illustrator, is te gast om te praten over zijn verhalenbundel De blauwe maanvis (Querido). Het is het vervolg op zijn grootse en bejubelde opus magnum De harpij, waaraan hij meer dan twintig jaar heeft geschreven. De vijftien wonderlijke verhalen spelen zich af in hetzelfde aardse paradijs, waar de moderniteit nog niet begonnen is en waar alle personages worstelen met hun demonen en met zichzelf. In gesprek met A.N. Ryst over schoonheid, droomwerelden, angstvisioen en mannenvlees.

Verder op deze avond: live muziek door singer songwriters & de Hebban Proza Pitch: hét podium in Amsterdam voor debuterend schrijftalent.

Meer informatie
Datum: Woensdag 22 februari
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, 1012 RT Amsterdam
Toegang: Kaarten à 10 euro (6 euro voor studenten en CJP-houders) zijn te reserveren via www.bettyasfalt.nl