Leerzame fouten

22 september 2014

Scheltema, Broese, Donner en de andere boekhandels die groot werden binnen BGN/Selexyz mogen hun groepsverleden niet vergeten. Niet zozeer om de nostalgische waarde, maar om zich voor de toekomst de voordelen ervan te herinneren. De meeste boekondernemers en hun klanten zullen de recente herinnering aan teruglopende voorraden en bezoekersaantallen én de Polare-perikelen naar mijn idee echter snel willen verdringen.

- uitgeverij kompas

Boek of worst

15 september 2014

Martijn David, algemeen secretaris van de Groep Algemene Uitgevers, hield een inspirerend verhaal over de toekomst van het boek. Hij deed dit bij de boekpresentatie van Boekenpaleizen of luchtkasteel, in boekhandel Scheltema te Amsterdam. De bedreiging van de boekenbranche zoals we die nu voelen is decennia eerder ook zo ervaren, vertelde hij. En ook toen zijn er oplossingen gevonden. Zo’n bedreigde soort is het boek niet en de toekomst is niet zwartgallig. Martijn David bagatelliseert niet, hij relativeert.

- uitgeverij kompas
Boekenpaleizen of luchtkasteel

Boekenpaleizen of luchtkasteel

8 september 2014

Boekenpaleizen of luchtkasteel? De titel van het boek over BGN/Selexyz en Polare is letterlijk de eerste vraag die wij ons stelden. Want de boekhandelsketen die onder deze verschillende namen heeft bestaan, bracht ons schitterende boekhandels. Of ging de keten ten onder aan overmoed? Was de vraag hiermee een schuldvraag?

- uitgeverij kompas