Tip

Tip

21 april 2016

Afgelopen maand blikte de Volkskrant terug op de impact en het succes van het boekenpanel van De Wereld Draait Door en kwam met aardige lijstjes van hoe goed boeken het hadden gedaan nadat zij gekozen waren tot Boek van de Maand. Er waren duidelijke verschillen tussen de titels.

- marieke verhoeven
Cijfers

Cijfers

17 maart 2016

Het is voor mij een week van getallen. Al dagen zit ik naar spreadsheets met cijfers te staren, doorbelastingen, verdringingspercentages en wat al niet meer. Het duizelt soms na een paar uur, maar sinds een oud-CPNB-collega me inleidde in de wondere wereld van Excel voelt het ook soms bijna magisch. Het spelen met formules en het schuiven met getallen doen je vergeten dat het in de meeste gevallen over geld gaat.

- marieke verhoeven
Buiten

Buiten

23 februari 2016

Als ik dit stukje tik, zitten we midden in de Maand van de Spiritualiteit, zijn De Nationale Voorleesdagen van start gegaan met Het Nationale Voorleesontbijt en is de Poëzieweek ingeluid met het uitreiken van de VSB Poëzieprijs aan Ilja Leonard Pfeijffer.

- marieke verhoeven
Missie

Missie

28 januari 2016

Een aantal weken geleden had ik een mailwisseling met een goede vriend die werkzaam is in de kunstensector. Ik beschreef hem de afgelopen dag. ‘Er was vandaag een jongetje dat hier met zijn ouders vakantie vierde, op zoek naar een boek. “Beetje spannend graag”, zei de vader.

- marieke verhoeven
Schop

Schop

18 december 2015

Je kunt er niet omheen, de feestdagen zijn weer begonnen. En laat ik het maar eerlijk zeggen: ik vind de feestdagen stom. Oké, oké, Sinterklaas kan nog op enige sympathie rekenen (ik pinkte een traantje weg toen ik als 23-jarige de kans had om de nationale intocht te bekijken in een nabijgelegen dorp en daar de enige echte Sinterklaas zag), maar eigenlijk kunnen die dagen me gestolen worden.

- marieke verhoeven
Herboren

Herboren

18 november 2015

Ja, ook ik ben er aan begonnen. De cursus Boekondernemer van de Toekomst, beter bekend als de BovT. Een goede cursus op zijn tijd is altijd fijn. Zeker als je je weer eens na het invullen van een persoonlijkheidstest mag verkneukelen over al je slechte karaktereigenschappen. Maar vooral ook als je wilt weten waar wij als boekenvak op het moment staan.

- marieke verhoeven