Gezegende Ramadan

24 juni 2014

Afgelopen vrijdag was de Elspeet Conferentie met als thema ‘to infinity and beyond’ – over kleine ideeën en grote gevolgen. Laatste spreker was Abdelaziz Aouragh – ondernemer, marketing expert en auteur van Islamic Branding - Het Mekka van kansen (uitgegeven door Business Contact), over marketing en de islam.Op een humorvolle, prettige manier kregen wij van deze frisse jongeman op ons kop. Want Nederland telt zo’n 1,2 miljoen moslims. En wat doen wij voor hen om onze winkel aantrekkelijk te maken? Om hen welkom te heten?

- lisa snijders

De verbouwing

3 juni 2014

Sinds Desiree Struijk tijdens het Boekondernemer van de Toekomst-programma de tip gaf: claim een kleur, claim een lettertype, zie ik overal voorbeelden. Als ik tijdens het WK zit te lezen en even opkijk vermoei ik mijn man met een enthousiaste uitroep: ‘Zie je! Daar! Daar! Die reclame op dat bord om het veld is van ING! Je herkent het meteen! Gewoon door het lettertype en de oranje achtergrond! Hun naam staat er niet eens bij!’

- lisa snijders

Inkoop-reset (deel 2)

20 mei 2014

Met deze blog ga ik misschien geen vrienden maken. Maar we hebben tot op de komma uitgerekend hoeveel wij de afgelopen voorjaarsbeurs hebben ingekocht. Zoals ik in de vorige blog ‘inkoop-reset’ al aangaf, gingen wij deze beurs voor het eerst inkopen met een budget. De inkoop van 2013 maal een index van 90 procent. Zo zouden wij (beter) inspelen op een krimpende markt. Terwijl wij het Digitaal Beursplein (DBP) van Libris invulden ging er een knop om. En kochten wij niet 90 procent in, maar slechts 50 procent.

- lisa snijders

Marketing

29 april 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma werken boekhandelaren scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, houdt de Boekblad-lezer op de hoogte van het verandertraject van boekhandel Stevens. Deze week: doelgroepen in kaart brengen en daar de inkoop op afstemmen. Deze week: marketing.

- lisa snijders

Schalen inkopen

21 maart 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma werken boekhandelaren scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, houdt de Boekblad-lezer op de hoogte van het verandertraject van boekhandel Stevens. Deze week: doelgroepen in kaart brengen en daar de inkoop op afstemmen.

- lisa snijders

Het podium op

6 maart 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma werken boekhandelaren scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, houdt de Boekblad-lezer op de hoogte van het verandertraject van boekhandel Stevens. Deze week:  zelf als ondernemer zichtbaar zijn.

- lisa snijders

Verkoop-reset

24 februari 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma werken boekhandelaren scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, houdt de Boekblad-lezer op de hoogte van het verandertraject van boekhandel Stevens. Deze week:  de verkoopgesprekken.

- lisa snijders

De routing

17 februari 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma werken boekhandelaren scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, houdt de Boekblad-lezer op de hoogte van het verandertraject van boekhandel Stevens. Deze week:  de winkelindeling. Die moet helemaal  op de kop.

- lisa snijders
Inkoop-reset

Inkoop-reset

13 februari 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma van Boek & Bedrijf werken boekhandelaren samen scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, houdt de Boekblad-lezer op de hoogte van het verandertraject van haar boekhandel Stevens.

- lisa snijders
Hoe ik boekhandelaar werd

Hoe ik boekhandelaar werd

4 februari 2014

Met het Boekondernemer van de Toekomst-programma van Boek & Bedrijf werken boekhandelaren samen scenario’s uit voor een gezonde en vitale winkel die de tand des tijds kan doorstaan. Lisa Snijders, mede-eigenaar van  boekhandel Stevens in Hoofddorp, was een van de deelnemers. Zij gaat ons, de Boekblad-lezers, wekelijks op de hoogte houden van het verandertraject van haar boekhandel Stevens.

- lisa snijders