Onderscheidend vermogen

10 oktober 2014

De eerste aanbieding is klaar en alsnog gedrukt en rondgestuurd. Voor België hebben we de eerste catalogus aangepast. Niet alle titels zijn geschikt voor Vlaanderen. In eerste instantie wilden we geen papieren versie maken, maar op advies van inkopers en ook gezien de verschillende ervaringen op het gebied van digitale communicatie, leek het ons toch verstandig. In afnemersland zijn er enorme verschillen in de manieren van informatie verwerken. Van ‘Kom maar zodra je nieuwe titels hebt’ tot ‘Zonder papieren versie van de aanbieding te hebben gezien, koop ik niets in’.

- hans janssen

Komen jullie ook naar de beurs?

12 september 2014

De uitdrukking komkommertijd komen we in de maand juli vaak tegen. Het lijkt erop dat het hele mediavak op vakantie is. Wij niet, geen tijd. Nu de eerste catalogus klaar is, is het tijd voor de verkoopgesprekken en het onder de aandacht proberen te brengen van onze toekomstige titels bij de pers.

- hans janssen

E.T. Phone Home

15 augustus 2014

Na het lanceren van de website komen er (nog) meer reacties binnen. De eerste nieuwsbrieven aan consumenten, pers en boekhandels zorgen voor meer verkeer naar de site. De clickrates geven aan dat ze redelijk tot goed gelezen worden en gezien het aantal inschrijvingen ook gewaardeerd. De mails die binnenkomen zijn afkomstig van mogelijke nieuwe auteurs, drukkers, vormgevers die hun diensten aanbieden tot en met de nieuwsbrief van de Makro en Sligro. We krijgen een doos waterijsjes gratis als we komen winkelen.

- hans janssen

Het starterspakket

11 juli 2014

De eerste drie maanden zitten erop. Het nieuwe is er een beetje af en de dagen zijn gevuld met het beoordelen van manuscripten, gesprekken met voor ons bekende en onbekende auteurs over mogelijke projecten en uiteraard de gesprekken met boekhandels. Toch moeten er nog wat zaken worden geregeld. Want wat moet je eigenlijk allemaal regelen als je mee wilt doen? Al die prachtige instanties als GAU, KNUB, KB, CB, Bureau ISBN, Commissariaat voor de Media, moeten we ons daar allemaal voor aanmelden?

- hans janssen

Tiel. Not Tielt

11 juni 2014

Een paar weken voor de London Book Fair waren Peter van Haaften en ik al afgereisd naar Londen om een aantal bevriende uitgevers te ontmoeten. Ook in Engeland zie je naast de grote bedrijven vele kleinere uitgeverijen ontstaan en het is interessant te horen hoe zij de markt bewerken. We wilden ook weten of we support kregen van de grotere jongens. Want je kunt wel een bedrijfje starten, maar als je vaart wilt maken, moet je wel commitment krijgen.

- hans janssen

100% match

18 mei 2014

Hans Janssen, gewezen directeur van Unieboek|Het Spectrum & Terra en sinds een maand zelfstandig uitgever, schrijft over het plezier van en de hindernissen bij het starten van een nieuw bedrijf.

- hans janssen