Dan the Man (4)

7 juni 2013

Je zal maar zo’n gewone naam hebben als Dan Brown en een bestsellerauteur worden... Ik heb de afgelopen dagen het DB-circus meegemaakt en de karavaan aan volgers aardig leren kennen. Zelf heb ik het idee dat de auteur in Amsterdam gemakkelijk incognito zou kunnen rondwandelen, maar de Italianen denken daar heel anders over.

- geneviève waldmann

Wisseling van de wacht (3)

7 juni 2013

Vandaag verlaten de Nederlandse journalisten Florence en arriveren de boekverkopers en de lezers. In twee weken tijd organiseerden we twee prijsvragen. We vroegen boekverkopers foto’s van hun winkel, etalage en activiteiten in het kader van Inferno naar ons op te sturen. Er kwamen geweldige reacties binnen.

- geneviève waldmann

‘Zoek en vind’ (2)

6 juni 2013

Vanuit de krochten van het Cortile di Michelozzo beklimt een stoet internationale uitgevers en journalisten de monumentale trappen van het Palazzo Vecchio. De Italiaanse uitgever Mondadori heeft de gasten verrast met een vier uur durende rondleiding langs de plaatsen die een belangrijke rol spelen in Inferno. Eén zo’n plek is het Florentijnse stadhuis.

- geneviève waldmann

‘Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt’ (1)

4 juni 2013

‘Ik ben de schim.’ Dat was de eerste zin die ik in februari las in Inferno, de recent verschenen bestseller van Dan Brown. Aan het eind van de proloog springt die schim van de mooiste toren van Florence. En nu sta ik voor de Campanile van Giotto in Florence, waar het zachte avondlicht een schitterend schaduwspel speelt op het groene, witte en roze marmer van de imposante kerk. Ik ben inmiddels mijn eigen schim.

- geneviève waldmann