Daan van der Valk in San Francisco (slot)

12 april 2013

Het officiële boekhandelsgedeelte van mijn reis naar San Francisco is voorbij, maar vandaag toch dingen beleefd die ik jullie niet wil onthouden.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (8)

8 april 2013

De laatste boekhandelsdag, vroeg uit de veren, om 08.30 begint het Spring Gathering & ABA Forum in het Thorreau Center op het Presidio. De bus laat lang op zich wachten dus ik neem een taxi: ik haat te laat komen.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (7)

7 april 2013

De laatste dag dat ik officieel naar City Lights Books ga. Ik neem nog geen afscheid, want ik ben hier nog een week en ze zitten op tien minuten lopen van mijn appartement. Ik bedenk me wel wat een enorm contrast dit bezoek is in vergelijking met vorig jaar aan New York.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (6)

6 april 2013

Op weg naar de boekhandel valt mijn oog op een bijzonder kunstwerk zwevende/vliegende boeken in de lucht en dat naast de boekhandel. Helaas staat de kunstenaar nergens vermeld, mysterieus. De dag begint met een relatief kort gesprek met Allen de Winkelmanager. Hij voelt zich niet echt lekker. Gisteren is hij ook al eerder naar huis gegaan. Hij verontschuldigt zich dat hij niet al te veel tijd heeft.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (5)

5 april 2013

Gisteravond de gehele politieke situatie, het wapenbezit en de homorechten in de USA besproken. Het was een goed gesprek bij een heerlijk stuk kip.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (4)

4 april 2013

Om vijf uur ‘s ochtends wakker. Mijn ochtendkrant is hier NRC en avondkrant de Volkskrant. Ga lekker vroeg ontbijten, Amerikaans breakfast bij Washinghton Square, met uitzicht op denk ik wel 80 Chinese dametjes die in diverse groepjes ochtendgymnastiek aan het beoefenen zijn.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (3)

2 april 2013

Waar waren we gebleven? Maandagmiddag. Ik check nog even de site voor mijn koffer voordat ik kleren wil gaan kopen, en zie tot mijn verbazing dat de koffer getraceerd is. Meteen bellen.

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (2)

2 april 2013

‘Valse start’, dat is een goede titel voor mijn eerste blog, nu daadwerkelijk uit San Francisco. Het begon op Schiphol met een uur vertraging, in een volgepropte Boeing van United Airlines op weg naar Philadelphia. Mijn broer had voor me een plaats geregeld bij de nooduitgang, dus ruimte zat. Ik kom ’s avonds aan in Philadelphia, check daar uit en dan ben je officieel in de Verenigde Staten. Het is ook in Philadelphia dat ik voor het laatst mijn koffer heb gezien. 

- daan van der valk in san fransisco

Daan van der Valk in San Francisco (1)

28 maart 2013

De drukte van de afgelopen Boekenweek is net voorbij en meteen weer aan de slag voor mijn avontuur in San Francisco. Zondagochtend vertrek ik. Het wordt een lange reis met een overstap in Philadelphia.

- daan van der valk in san fransisco