Daan van der Valk in New York (7)

4 april 2012

Langzaam aan afscheid gaan nemen van NY, eerst een cadeau kopen voor de medewerkers van Rizzoli, het wordt een doos vol mooie koekjes met 'Thank You' erop.

- daan van der valk in new york

Daan van der Valk in new York (6)

3 april 2012

Fietsen in NY is top, je voelt je een koning als je op Fifth Avenue aan het fietsen bent, je ziet alleen veel koeriers fietsen. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel lichamelijke inspanning heb gedaan om twee boekhandels te gaan bezoeken.

- daan van der valk in new york

Daan van der Valk in New York (5)

2 april 2012

Vandaag een dag als toerist de stad in. Eerst naar het Moma, het museum heeft twee winkels: een design winkel aan de overkant van het museum, en in het museum zelf een boekhandel.

- daan van der valk in new york

Daan van der Valk in New York (4)

1 april 2012

Het is vandaag zaterdag, de leukste en drukste dag voor de boekhandel. Buiten een miezerige regen en wat wind. We hebben de afgelopen dagen echt mooi weer gehad, realiseer ik me nu. Normaal gesproken rook ik bij aankomst nog even een sigaretje, maar ik besluit nu snel de winkel in te gaan, met een vrolijk good morning!

- daan van der valk in new york

Daan van der Valk in New York (3)

31 maart 2012

De tweede dag. Om 11 uur beginnen is wel relaxed, ik ben dat niet gewend, in Nederland begin ik altijd om 8 uur. Bij binnenkomst vertelt Alejandro me meteen over een grote order boeken die hij net heeft binnen gekregen.

- daan van der valk in new york

Daan van der Valk in New York (2)

30 maart 2012

De eerste dag zit erop. Eerst natuurlijk ontbeten met croissant, cappuccino en een goed boek in Central Park, lees nu Open stad van Teju Cole: echt een top New York-boek. Met toch beetje bibberende benen stap ik de boekhandel binnen, gisteren al kennisgemaakt. Nu dus for real!

- daan van der valk in new york

Daan van der Valk in New York (1)

30 maart 2012

Daar zit ik dan in New York, in the Big Apple, in m'n eentje in de USA. Dit is de negende keer dat ik NY bezoek. Voor mij een nieuwe ervaring, want nu ben ik alleen en ga ik er werken. Ik ga drie dagen in boekhandel Rizzoli werken, morgen begin ik om 11 uur. De voorbereiding heeft natuurlijk veel voorpret gegeven. Dat was makkelijk praten.

- daan van der valk in new york