Leiderschap

18 juni 2013

Het is een opmerkelijk verschijnsel: in tijden van economische crisis gaan boekenbonzen toverwoorden spreken. En allemaal dezélfde toverwoorden. Bezweringsformules om het tij te keren. In deze column onttovert Querido-uitgever Annette Portegies de toverwoorden. Deze maand haar laatste column, over leiderschap.

- annette portegies

Automatisering

17 april 2013

Het is een opmerkelijk verschijnsel: in tijden van crisis gaan boekenbonzen altijd toverwoorden spreken. En allemaal dezélfde toverwoorden. Bezweringsformules om het tij te keren. Spreuken die succes beloven. In deze uit het leven gegrepen column onttovert Querido-uitgever Annette Portegies de toverwoorden. Deze maand: automatisering. 

- annette portegies

Kostenreductie

17 maart 2013

Boekenvakkers houden van toverwoorden. En ze gebruiken allemaal dezélfde toverwoorden. Bezweringsformules om het tij te keren. Spreuken die succes beloven. In deze uit het leven gegrepen column onttovert Querido-uitgever Annette Portegies de magie een beetje. Deze maand: kostenreductie.

- annette portegies

Schaalvergroting

17 februari 2013

Het boekenvakjargon is een jargon vol toverwoorden. Bezweringsformules om onheil te voorkomen. Spreuken die succes beloven. In deze uit het leven gegrepen column onttovert uitgever Annette Portegies de toverwoorden. Deze maand: schaalvergroting.

- annette portegies

Rationalisering

17 januari 2013

Het is een opmerkelijk verschijnsel: in tijden van crisis gaan boekenbonzen aller landen toverwoorden spreken. En allemaal dezélfde toverwoorden. Bezweringsformules om het tij te keren. Spreuken die onschendbaarheid beloven. In deze uit het leven gegrepen column onttovert Querido-uitgever Annette Portegies de toverwoorden. Deze maand: rationalisering.

- annette portegies

Of je worst lust

12 oktober 2012

Frankfurt,11 oktober 2012 - In alle soorten en maten trekken ze aan me voorbij: pikken, poezen, aarzen, pruimen, roeden, dozen, fluiten, konten, mutsen – ik ben pas een paar uur op de Buchmesse, maar ik kan nu al geen voor- of achterbibs meer zien.

- annette portegies